Toplana A.D.

You are here: Home

STIŽE MAZUT

El. pošta Štampa PDF

        stize mazut 2

        U "Toplanu" su stigle prve cisterne sa mazutom potrebnim za predstojeću grijnu sezonu, a u narednim danima stići će nove količine koje će biti dovoljne za uspješan početak grijne sezone. Pored mazuta, nabavljeno jedovoljno drvne sječke za rad toplanana Kočićevom vijencu i Starčevici.

 

         U ovogodišnjem remontu utađeno je više nego ijedne godine ranije. Izvršen je remont opreme, instalacija i distributivne mreže. Saniramo je 344 kilometra cjevovoda i zamijenjeno hiljadu metara starih,dotrajalih cijevi novim predizelovanim. Pored toga zamijenjena su dva eko-paketa koji su glavni elementi svakog kotla, što će svakako doprinijeti kvalitetnijoj proizvodnji toplotne energije.

         Ispitivanjem toplifikacione mreže pod pritiskom, što je rađeno prvi put, otkriveno je 105 kvarova, koji su otklonjeni.  Po svemu što je urađeno, predstojeća sezona dočekuju se spremnije nego ikad prije.

        U ponedjeljak (12.09.2016.god.) počelo je punjenje toplifikacionog sistema vodom i za sada taj proces odvija se bez većih problema.

        Zvanično, grijna sezona počinje 15. oktobra. Međutim, ukoliko temperature vazduha tri dana zaredom,mjereno u 21 čas, budu ispod 12 stepeni Celzijusa, grijanje će početi i ranije, ali ne prije 1. oktobra.