Toplana A.D.

You are here: Home

Dosljedna primjena OT uslova o isporuci toplotne energije

El. pošta Štampa PDF
Poštovani,

Toplana Banja Luka proizvodi i isporučuje toplotu energiju u skladu sa važećim Opštim i tehničkim uslovina (OTU) za isporuku toplotne energije u kojima su jasno definisana prava i obaveze Toplane kao isporučioca energije i korisnika te energije.

12.11.2012_mala_za_web

 

 

-Toplotnu energiju dosljedno isporučujemo u skladu sa Opštim i tehničkim uslovima u kojima je naznačeno kada se i pod kojim vanjskim temperaturama vrši isporuka i prekid isporuke energije- rekao je direktor Toplane Mićo Milovanović.

On je naglasio da se dnevna isposruka energije prekida u zavisnosti od vanjske temperature, te da u članu 17 OTU piše da se prekid isporuke energije vrši kada je vanjska temperatura + 14  i ima tendenciju rasta, a isporuka ponovo započinje kada vanjska temperatura  iznosi + 12  i  ima tendenciju opadanja.

- Ovih dana vanjska temperatura je daleko iznad prosječne temperature za ovo doba godine, zbog čega se tokom dana i vrše prekidi u isporuci toplotne energije. Kada u popodnevnim časovima vanjska temperatura bude u skladu sa OTU za ponovno pokretanje sistema, potrebno je najmanje sat vremena, a u rubnim dijelovima grada i dva časa da potrošači u svojim stanovima osjete rast temperature- objasnio je Mićo Milovanović i dodao da je to specifičnost rada pri promjeni temperature, kada se vrši prekid isporuke u toku dana.

Prema njegovim riječima nema osnova za pritužbe na kvalitet grijanja jer je početak grijne sezone, a ukoliko se utvrdi da su pritužbe na kvalitet grijanja osnovane, Toplana će, kao i ranijih godina, postupiti u skladu sa OT uslovima.

S poštovanjem!