Toplana A.D.

You are here: Home

Прекршајне пријаве због искључења

Ел. пошта Штампа ПДФ

     Топлана Бања Лука ће обавјестити комуналну полицију, а након тога и покренути прекршајни поступак пред надлежним  судом против фирми које врше искључење купаца топлотне енергије са система централног гријања без сагласности Топлане. У Топлану су запримљене потврде фирми које су извршиле искључење, а то је Епи Градишка, као и бањалучке фирме: Интерметал, Гријање, Еуромонт,Термомонтажа,Водомонт, Техсан, Гри-вент,Водотерм и Ал клима.

     - Радови на инсталацијама нису  дозвољи без писмене сагласности Топлане, а поменуте фирме су се оглушиле о Одлуку о општим условима за испоруку топлотне енергије Града Бања Лука (СГ ГБЛ 26/13) којом су регулисани услови за прикључење или искључење кућних инсталација –рекао је в.д. директора др Мићо Миловановић.

      Према његовим ријечима, Топлана је приморана да ове фирме пријави комуналној полицији која врши надзор над прописима који регулишу комуналну дјелатност.

    - Овим путем апелујемо на ове, као и на друге фирме да не врше искључења са централног система гријања  јер на тај начин крше закон због чега ћемо против истих предузети све радње у складу са законом и захтјевати да буду кажњене- истакао је др Мићо Миловановић.